Massages

Stoelmassage

Stoelmassage wordt gegeven op een speciale stoel die wordt meegebracht door de masseur. Er wordt geen olie gebruikt. Het is erg laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt en daardoor bij uitstek geschikt om op het werk of bij evenementen aan te bieden. Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Het lichaam komt daardoor weer goed in balans. Ook bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Een stoelmassage op locatie is een ontspanningsmassage die 15 tot 20 minuten duurt.

Voetmassage

Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf. Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld: spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen, enzovoort.

Voetmassage activeert veel processen in het lichaam. Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd. De bloedcirculatie in de voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert. Ook de afvoer van afvalstoffen is beter en het lymfesysteem wordt gesimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht verbetert. Na een behandeling voel je verzachting en weldaad in je lichaam. Het activeert organen, spieren en weefsels. De massage geeft diepere ontspanning op fysiek en geestelijk niveau. Het masseren van de voeten kan tot een afname van stress leiden.

Sportmassage

De behandeling van spieren is de hoofdzaak waar een sportmasseur zich mee bezig houdt. De sportmassage is een vrij stevige massage, die het diepe bindweefsel van je spieren meeneemt. Hierdoor worden specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en knopen in je spieren op een effectieve wijze aangepakt. Bij sportmassage probeert de sportmasseur de desbetreffende spiergroep(en) optimaal te laten doorbloeden door middel van verschillende massagetechnieken, waardoor de afvalstoffen in de spieren versnelt afgevoerd worden. Daardoor wordt de spiergroep weer tot ontspanning gebracht. Het herstel zal hierdoor sneller verlopen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspannings-massage wordt de ademhaling dieper, spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloed en is er verbetering van de stofwisseling. Even heerlijk de tijd voor uzelf nemen om uitgerust weer verder gaan.